Acasă Economic BERD investește 25 de milioane de euro pentru fabrici din R. Moldova

BERD investește 25 de milioane de euro pentru fabrici din R. Moldova

0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că investește 25 de milioane de euro într-o emisiune de Schuldschein (cambii, obligațiuni) de 350 de milioane de euro, efectuată de compania germană de componente auto Fritz Draexlmaier pentru a susține investițiile în România, Moldova și Macedonia de Nord.

Finanțarea băncii va fi direcționată către investițiile legate de e-mobility (mobilitatea electronică) în România, Moldova și Macedonia de Nord de către Fritz Draexlmaier, potrivit unui rezumat al proiectului, difuzat de BERD, transmite SafeNews.md cu referire la mold-street.com.

Potrivit instituției, finanțarea va sprijini grupul german în accelerarea implementării strategiei sale cu emisii scăzute de carbon în cele trei țări prin dezvoltarea și producția de componente esențiale pentru electrificarea transporturilor, cum ar fi cablaje de înaltă tensiune și sisteme de baterii care sunt utilizate drept componente pentru vehiculele electrice.

Banca mai susţine că participă la „Schuldschein” şi pentru că este un instrument financiar inovator de pe piață și primul astfel de instrument pentru companie.

„Emisiunea va avea un puternic impact demonstrativ pentru alte companii din sector și pentru piețele de capital din țările de operațiuni ale Băncii”, se arată încrezătoare BERD.

Fritz Draexlmaier GmbH & Co. KG este un furnizor internațional de componente auto, cu aproximativ 65 de locații în peste 20 de țări, cu 75.000 de angajați la nivel global.

Cu peste 5.000 de angajaţi, Draexlmaier este cel mai mare angajator din Republica Moldova. Grupul și-a deschis prima fabrică în țară în 2007, în Zona Economică Liberă Bălţi.

În prezent, Draexlmaier are două fabrici la Bălți, una la Cahul și un birou pentru dezvoltarea produselor la Chișinău. Compania produce cablaje electrice pentru mai mulți producători de automobile premium, la sediile sale de producere din Moldova.

Compania germană a intrat în România încă în 1993 şi deţine unităţi de producţie în Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara şi Brașov. În Macedonia de Nord grupul german operează o fabrică la Kavadarci din 2012.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.