Acasă Sport Bayern fumegă după prăbușirea cu Real Madrid: E un dezastru absolut

Bayern fumegă după prăbușirea cu Real Madrid: E un dezastru absolut

0

Bayern Munchen, o formație uriașă, a simțit și ea pe pielea ei ce înseamnă să te lovești de Real Madrid în Liga Campionilor. Pentru că formația iberică are „lipici“ la cel mai râvnit trofeu din fotbalul internațional la nivel de cluburi.

L-a cucerit de 14 ori deja, un record, și e la o victorie distanță de a trece în palmares și triumful cu numărul 15 în Champions League, scrie adevarul.ro.

Miercuri, Real a întors, încă o dată, o partidă ce părea pierdută. Dubla lui Joselu (88, 90+1) a făcut ca madrilenii, conduși după reușita lui Davies din minutul 68, să ajungă la finala de la Wembley. Unde îi așteaptă alți nemți, cei de la Borussia Dortmund.

Firește, marea victorie a Realului i-a aruncat pe cei de la Bayern în brațele disperării. Aceștia s-au legat de ultima fază a partidei în care au marcat, însă după ce arbitrul Marciniak (Polonia) fluierase oprirea jocului. În caz contrar, foarte probabil, de Ligt nu apuca să șuteze cu ușurința cu care a făcut-o la poarta apărată de Lunin.

Chiar și așa, Bayern are tot dreptul să fie revoltată! Pentru că la această fază s-a comis o dublă greșeală a brigăzii din Polonia. Prima a fost cea a asistentului Listkiewicz. Care s-a grăbit să ridice fanionul, semnalizând un ofsaid care nici n-a fost! A doua eroare a fost comisă de centralul Marciniak care a fluierat oprirea fazei, validând semnalizarea tușierului. 

Așadar, regulamentul a fost încălcat, în mod flagrant! Pentru că, în mod normal, la o asemenea fază la limită, jocul ar fi trebuit lăsat să curgă până la încheierea atacului. Abia apoi putea interveni arbitrajul video (VAR) pentru a lămuri dacă a fost ofsaid sau nu. De altfel, așa s-a și întâmplat la golul de 2-1 înscris de Real Madrid, în minutul 90+1. Faza a fost lăsată să curgă, Joselu a marcat, golul a fost anulat de arbitru și validat ulterior, după câteva minute, după analiza VAR.

Firește, văzând acest dublu-standard, antrenorul nemților, Thomas Tuchel (50 de ani), s-a enervat teribil. Ce-i drept, și-a manifestat furia printr-un discurs mai mult decât decent care poate fi văzut mai jos.

*Thomas Tuchel (antrenor Bayern Munchen): E un dezastru absolut această decizie. Trebuia lăsată acţiunea până la final, e o regulă, cu atât mai mult cu cât era aproape de gol. Prima greşeală a fost făcută de asistent, a doua de arbitrul de centru. Scena de la final e incredibilă. Eu nu vreau să spun că Real are mereu noroc, dar asta a făcut diferenţa. E o semifinală de Liga Campionilor în care toată lumea trebuie să-şi forţeze limitele, toată lumea trebuie să sufere, toată lumea trebuie să joace fără greşeli. Deci, arbitrul trebuie să fie şi el la acest nivel. Scuzele de după nu ajută la nimic.

*Marius Avram (fost arbitru internațional pentru Digi Sport): A fost anulat golul eronat. De Ligt e în ofsaid în momentul pase, dar nu participă la joc. Mingea ajunge la Mazraoui. Între timp, De Ligt ajunge într-o poziție regulamentară. Marciniak a fluierat înainte ca mingea să ajungă în plasă, de asta n-a putut interveni VAR-ul. Sunt surprins că la nivelul ăsta e o greșeală atât de mare. Nu o greșeală de ofsaid sau nu, e foarte strâns, milimetric. S-a greșit pentru că nu s-a respectat protocolul, unde scrie că tușierul trebuie să aștepte finalul fazei și apoi să ridice fanionul. Astfel, îi lasă pe cei din cabina VAR să analizeze faza. Faptul că a ridicat fanionul i-a făcut pe cei de la VAR să nu poată interveni. A fost o dublă greșeală, a tușierului și a lui Marciniak, care putea fluiera după finalul fazei. Această decizie pune o pată neagră pe arbitraj, sunt sigur că vor fi multe discuții. Greșeala mai mare e a asistentului, care a ridicat fanionul. Marciniak avea voie să mai aștepte până la fluier.

Liga Campionilor, semifinale

Real Madrid – Bayern Munchen 2-1 (2-2 în tur)

Paris Saint-Germain – Dortmund 0-1 (0-1 în tur)

Finala Real Madrid – Dortmund va fi găzduită de Stadionul „Wembley“ (Londra) pe data de 1 iunie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.