Acasă Politic Băsescu: R. Moldova, un stat mai european decât unele state membre ale...

Băsescu: R. Moldova, un stat mai european decât unele state membre ale UE

0

Fostul președinte al României Traian Băsescu, a menționat de la tribuna Parlamentului European că Republica Moldova trebuie să facă parte din familia Uniunii Europene fără ezitări. Mai mult, europarlamentarul a mai subliniat că țara noastră a demonstrat că este „mai europeană decât unele state membre”.

„Domnule președinte, locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Răspunsul dat de Chișinău este impecabil, este o dovadă clară că împărțim aceleași valori și principii. Republica Moldova ne-a demonstrat că este un stat mai european decât unele state membre a UE. 
Mica Republică Moldova are la est armata rusă și la vest o Uniune care parcă ezită să îi deschidă porțile. Cer ca Uniunea Europeană să acorde statutul de stat candidat pentru Republica Moldova”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

De asemenea, la tribuna Parlamentului a pledat și Dacian Cioloș, care a declarat că moldovenii au o inimă mare și din partea UE „trebuie să fie doar un răspuns – DA!”.

„Domnule președinte, caracterul oamenilor si națiunilor se vede cel mai bine în situații de criză. Nu doar ucrainenii dar și vecinii lor moldoveni ne-au demonstrat că sunt cu inima mare. Atât statul cât și cetățenii Moldovei au ajutat ucrainenii și au acționat ca europenii, cu toate că suferă și ei de agresiunea rusă. Prin acest comportament Republica Moldova și-a câștigat locul în familia noastră și din partea noastră trebuie să existe un singur răspuns – DA! Trebuie doar să găsim metodele potrivite de a duce Moldova în familia europeană”, a menționat Dacian Cioloș.

Menționăm că, în aceste momente în plenul Parlamentului European este prezentată o rezoluție în care se solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Ședința LIVE poate fi urmărită AICI.

Totodată, în debutul ședinței, a fost menționat faptul că peste două săptămâni, Maia Sandu este așteptată în Parlamentul European.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.