Acasă Extern Barack Obama a lăudat decizia lui Joe Biden de a nu candida...

Barack Obama a lăudat decizia lui Joe Biden de a nu candida pentru al doilea mandat

0

Fostul președinte, Barack Obama, a lăudat duminică decizia lui Joe Biden de a nu candida pentru al doilea mandat, dar a avertizat că această decizie îi aruncă pe democrați „într-un teritoriu neexplorat”, relatează AFP.

„Știu că nu ar fi luat această decizie dacă nu era convins că este cea bună pentru America”, a scris Obama într-un comunicat, scrie digi24.ro.

„Vom naviga într-un teritoriu neexplorat în zilele următoare. Dar am o încredere extraordinară că liderii partidului nostru vor fi în măsură să creeze un proces care să permită apariția unui candidat excepțional”, a declarat el, fără a menționa numele vicepreședintei Kamala Harris.

Amintim că președintele Joe Biden a anunțat, duminică seara, că se retrage din cursa pentru președinția Statelor Unite. O scrisoare în care președintele Statelor Unite vorbește deschis despre acest subiect a fost postată pe platforma X.

Prin renunțarea la candidatura sa, el deschide calea vicepreședintei Kamala Harris să candideze în fruntea listei, prima femeie de culoare care face acest lucru în istoria țării. 

Nu este clar dacă alți democrați seniori o vor contesta pe Harris pentru nominalizarea partidului, care a fost văzută ca fiind alegerea multor oficiali ai partidului – sau dacă partidul însuși va alege să deschidă câmpul pentru nominalizări. 

Potrivit BBC, anunțul lui Biden vine după săptămâni de presiune intensă din partea colegilor democrați, după o performanță slabă în dezbaterea împotriva republicanului Donald Trump la sfârșitul lunii iunie.

Tot duminică, vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a declarat duminica aceasta că intenționează „să câștige nominalizarea” democraților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie și să-l „învingă pe Donald Trump”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.