Acasă Justiţie Avocatul unei companii de creditare, învinuit de falsificarea unor probe

Avocatul unei companii de creditare, învinuit de falsificarea unor probe

0

Un avocat, reprezentantul unei companii de creditare, este învinuit de oamenii legii că a falsificat niște probe, ca să obțină controlul asupra unui proces de lichidare a unei firme.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost finalizată de procurori și expediată în instanța de judecată, conform căreia învinuitul, acționând în calitate de reprezentant al companiei de creditare, în cadrul procesului de insolvabilitate intentat în privința unei companii debitoare, urmărind scopul obținerii controlul asupra procesului de insolvabilitate și intenționând să desemneze un anumit lichidator, a recurs la falsificarea documentelor legate de adunarea generală a creditorilor care a avut loc în cadrul procesului de insolvabilitate.

Astfel, învinuitul a înregistrat niște date false în documentele legate de adunarea generală a creditorilor, a schimbat locul desfășurării adunării și a inventat motive pentru absența unuia dintre lichidatori, iar prin acest mod, avocatul și-a asigurat desemnarea unui lichidator anumit.

Ulterior, aceste documente falsificate au fost prezentate instanței de insolvabilitate a Judecătoriei Chișinău, sediul Central pentru a influența decizia judecătorească în favoarea grupului de creditori.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă o amendă de până la 57.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore, în ambele cazuri cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.