Acasă Social Asigurarea locuinței: De la condiție în R. Moldova, la obligație în România

Asigurarea locuinței: De la condiție în R. Moldova, la obligație în România

0

Achiziția unei locuințe este, de cele mai multe ori, un prilej de bucurie și de emoții pozitive. Proprietarii se bucură de lucrurile pe care au reușit să le cumpere și să le asorteze perfect în interiorul cuibului lor. În egală măsură însă ei simt și o îngrijorare față de pericolele care pot să apară pe neprins de veste și le pot știrbi din fericire, transmite SafeNews.md cu referire la agora.md.

Vorbim aici despre furturi, jafuri, intemperii de tot felul, dar și despre situațiile în care vecinul de sus uită robinetul deschis, de exemplu. 

Pentru a minimiza pe cât se poate riscurile, mai multe companii au gândit oferte comerciale, prin care invită proprietarii de locuințe să își asigure casele în schimbul unor sume prestabilite și achitate anual. 

Conceptul este mai nou pe piața din Republica Moldova și, cu siguranță,  mai puțin popular decât asigurarea CASCO pentru automobile. 

Jurnaliștii AGORA au documentat subiectul și vă povestesc în materialul de mai jos mai multe detalii ce țin de asigurarea locuințelor. 

Nouă luni din an – 23 de mii de contracte de asigurare a locuințelor

În prezent, în R. Moldova se numără 10 companii de asigurări care oferă și servicii de asigurare a locuințelor. Potrivit datelor Comisiei Naționale a Pieței Financiare, la finele lunii septembrie 2021, aceste companii aveau încheiate 23.074 de contracte de asigurări locative. 

Indicele este în creștere cu aproape 3.000 de contracte față de perioada similară din 2020 și are ponderea de 83,6% din toate contractele de asigurare a clădirilor.

Mai multe detalii vedeți AICI.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.