Acasă Sport Arabii șochează: Salariul oferit lui Messi, confirmat din două surse

Arabii șochează: Salariul oferit lui Messi, confirmat din două surse

0

De ani buni există o dilemă la care nimeni n-are, deocamdată, un răspuns concret: ce se va întâmpla cu țările din zona Golfului Persic, când ele vor rămâne fără petrol și gaze naturale?Lionel Messi, tot mai aproape de o plecare de la PSG.

În schimb, avem un răspuns clar pentru o altă întrebare: ce se întâmplă, când petrodolarii sunt, efectiv, fără număr și n-ai ce face cu banii? Qatar, de pildă, a organizat un Mondial într-un oraș, Doha, cât două sectoare din București. Iar saudiții fac de ceva timp niște investiții incredibile în sport. După ce au dus o etapă de Formula 1 în Jeddah și au ajuns să organizeze Supercupa Spaniei la ei în țară, mai nou, conducătorii sportului din Regat și-au propus să facă o colecție impresionantă de vedete în campionatul lor de fotbal.

Primul pas? Aducerea lui Cristiano Ronaldo (38 de ani) la Al-Nassr Riad, în schimbul unui salariu stagional de 200 de milioane de euro. Încă de atunci, au început tatonările și cu Lionel Messi (35 de ani). Căruia Al-Hilal Riad i-a oferit, într-o primă fază, 395 de milioane de dolari pe an, informația fiind furnizată chiar de CNN. Iar acum, pe fondul răcirii relațiilor Messi – PSG, Al-Hilal a reluat asaltul pentru transferul lui Messi, cu un contract de 400 de milioane de euro pe an!

Messi a primit <<mama tuturor ofertelo>>“, a titrat ziarul spaniol „Marca“. Iar informația are deja o a doua sursă credibilă. Pentru că a fost publicată și de jurnalistul Fabrizio Romano, specialist în transferurile internaționale. Doar că Romano a insistat că prioritatea căpitanului Argentinei e rămânerea în Europa, motiv pentru care o revenire la Barcelona, la doi ani după mutarea la PSG, e în cărți.

În ciuda dorinței lui Messi de a juca în Europa, la cel mai înalt nivel, puterea de convingere a banilor i-ar putea schimba opțiunea. Cum s-a văzut deja, în cazul lui Cristiano Ronaldo. Și portughezul ar fi vrut să joace, în continuare, în Liga Campionilor, dar acum dă goluri în meciuri cu Al-Adalah, Abha și Damak. Iar Messi îi poate deveni, din nou, rival, ca atunci când cei doi erau la Real Madrid și Barcelona, dacă și Leo va accepta oferta care l-ar face cel mai bine plătit fotbalist din istorie.

11 goluri și 2 pase decisive are Cristiano Ronaldo, în cele nouă apariții în prima ligă saudită pentru Al-Nassr Riad.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.