Acasă Social Aproape 1.000 de autorizații de construire, eliberate în Chișinău în ultimii 2...

Aproape 1.000 de autorizații de construire, eliberate în Chișinău în ultimii 2 ani

0

917 autorizații de construire au fost eliberate în perioada 2020-2021 de către Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare din municipiul Chișinău.

Sunt acte prin care se autorizează executarea lucrărilor de construcție „în temeiul şi cu respectarea certificatului de urbanism pentru proiectare şi a documentației de proiect elaborate şi verificate”, precizează Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Paisprezece autorizații în 2020 și douăsprezece în 2021 au fost eliberate pentru construirea complexelor locative. Aproape 250 de autorizații în cei doi ani au fost eliberate pentru case de locuit individuale. Pentru obiective comerciale au fost eliberate unsprezece autorizații în 2020 și șaisprezece în 2021. Cele mai multe autorizații au fost date pentru reamenajări, reconstrucții, reparații și înlocuire de rețele inginerești.

„APL Chișinău a eliberat în 2021 cu 29% mai multe autorizații față de 2020. În ceea ce privește autorizațiile pentru complexele locative, se atestă o scădere, cu 15% mai puține față de anul 2020”, se arată în comunicat.

Numărul actelor permisive eliberate de către municipalitate variază anual, în funcție de numărul solicitărilor parvenite. „

E de menționat că, doar în cazul în care documentația este elaborată în conformitate cu legislația în vigoare și urmată de toate avizele necesare, se emite autorizația de construire. În caz contrar, autorizația de construire nu se eliberează”, precizează autoritatea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.