Acasă Justiţie APEL PUBLIC! Un jurnalist prezintă ”temei de dosar penal” pentru activitatea lui...

APEL PUBLIC! Un jurnalist prezintă ”temei de dosar penal” pentru activitatea lui Stoianoglo. Sunt vizate comunicatele emise de PG: ”Solicit public să ne informeze”

0

Un jurnalist, solicită public procurorului general interimar, Dumitru Robu, să ne informeze dacă Procuratura Generală a avut semnat vreun contract, în perioada lui Stoianoglo, cu vreo companie de PR/Comunicare sau cu vreo persoană fizică ce a prestat astfel de servicii. Este vorba despre jurnalistul Alexandru Cozer care precizează că în cazul în care asemenea contracte nu există, ar fi ”un temei tare bun de dosar penal”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alex Cozer remarcă diferența dintre comunicatele de presă emise de către instituția Procuraturii condusă de Stoianoglo și comunicatul publicat recent după desemnarea lui Dumitru Robu la funcția de procuroru general interimar.

Rog pe cei mai informați să mă ajute: odată cu retinerea lui Stoianoglo au fost cumva arestați și comunicatorii PG? Nu de alta, dar tocmai am văzut primul comunicat emis în era Dumitru Robu. Și e absolut evident nu doar pentru un jurnalist că diferențele între textul actual și ce a emis PG în ultimul an și jumătate sunt cam ca între Bogdan Țîrdea și Paul Manafort. Ba chiar mai ceva. Astăzi am avem un comunicat șablon, sec, fără pic de savoare și cam certat cu limba română.
Vă amintiți însă ce venin apărea până mai ieri pe site-ul PG, în special în raport cu cei care-l criticau pe Stoianoglo? Nici măcar partidele politice nu-și permiteau de multe ori un astfel de limbaj, absolut scandalos pentru o instituție precum PG, scrie jurnalistul.

Mai mult, Cozer susține că știe din surse sigure cine erau autorii acelor texte veninoase, dar bine așezate și țintite. Însă nedeținând probe concludente, nu poate ”să arate cu degetul undeva”.

Dar pe această cale îi solicit public procurorului general interimar, Dumitru Robu, să ne informeze dacă Procuratura Generală a avut semnat vreun contract în această perioadă cu vreo companie de PR/Comunicare sau cu vreo persoană fizică ce a prestat astfel de servicii. Dacă da, cât au costat ele. Sper să nu trebuiască să facem și o solicitare oficială, menționează Cozer.

În cazul în care nu a existat un astfel de contract, spune jurnalistul, acest fapt ar putea servi ca temei pentru un dosar penal.

Dacă însă nu a existat așa ceva, atunci iată un temei tare bun de dosar penal. Pentru că ar fi interesant să vedem cum a plătit Stoianoglo aceste servicii și de ce a permis, neoficial, unor figuri odioase să comunice din numele unei instituții atât de importante a statului, a conchis Alex Cozer.

SafeNews.md amintește că în perioada în care era conducătorul Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, s-a remarcat prin briefing-uri de presă și discursuri ”siropoase” pline de acuzații, mai puțin demne de un reprezentat al Procuraturii. Mai mult decât atât, mulți au remarcat faptul că acestea erau cititie de pe foi și conțineau un limbaj pe care Stoianoglo cu greu reușea să-l reproducă, în contextul în care dânsul nu este un vorbitor nativ al limbii române.

Precizăm că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seară, 5 octombrie, pentru 72 de ore.

Stoianoglo este vizat într-un dosar penal pornit pe 5 capete de acuzare. Printre aceste se regăsesc bănuiala de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața organelor competente.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.