Acasă Comunicate de presă ANP anunță că „a fost dispusă cercetarea celor invocate” după ce presa...

ANP anunță că „a fost dispusă cercetarea celor invocate” după ce presa a scris despre tratamentul preferențial aplicat directorului adjunct al ANP după gratii

0

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că a dispus ”cercetarea celor invocate direcțiilor vizate pentru a stabili toate circumstanțele” după ce în presă a apărut informați că adjunctul ANP, Serghei Demcenco, aflat în arest preventiv în Penitenciarul Nr. 13, ar avea parte de un tratament preferențial.

„În contextul informațiilor plasate în spațiul public cu referire la pretinsele încălcări admise la Penitenciarul nr.13-Chișinău, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) informează că a fost dispusă cercetarea celor invocate direcțiilor vizate pentru a stabili toate circumstanțele. Concomitent, pentru formarea obiectivă a opiniei publice, considerăm imperios necesar solicitarea prealabilă a poziției oficiale a instituției vizate, față de eventualele nereguli imputate. Acest fapt va contribui la evitarea mediatizării informațiilor neverificate sau neactuale, ce pot avea scopul denigrării imaginii instituționale”, se spune în comunicatul ANP.

Comunicatul ANP vine după ce ZdG a dezvăluit faptul că Serghei Demcenco, director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), aflat în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău, nu a fost fotografiat așa cum prevede procedura standard atunci când un deținut ajunge în penitenciar.

Mai mult, Serghei Demcenco a fost plasat în aceeași celulă în care a fost deținut anterior fostul premier Vlad Filat, celulă renovată, cu unitate sanitară proprie. Spre deosebire de Demcenco, Viorel Perciun, directorul Penitenciarului Nr. 18 – Brănești, aflat și el în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13, a fost fotografiat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.