Acasă Politic ANI reacționează la inițiativa socialiștilor de a cere demisia mai multor conducători...

ANI reacționează la inițiativa socialiștilor de a cere demisia mai multor conducători de instituții publice, inclusiv cea a ANI: ”Mandatele conducerii vor fi duse până la final”

0

După ce deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova și-au reiterat astăzi, 2 martie, poziția față de inițiativa legislativă ce prevede demiterea din funcții a șefilor celor mai importante instituții de stat, inclusiv cea a Autorității Naționale de Integritate, invocând motivul numirii acestora în scopuri politice, ANI a venit cu o reacție. Astfel, prinintermediul unui comunicat de presă, instituția a respins acuzațiile, precizând că „ANI este o instituție independentă care își îndeplinește misiunea și atribuțiile în strictă conformitate cu legea”.

Ca urmare a declarațiilor publice făcute astăzi de un grup de deputați, în cadrul unei conferințe de presă, în care au cerut din nou demisia mai multor conducători de instituții publice, inclusiv cea a Autorității Naționale de Integritate, invocând motivul numirii acestora în scopuri politice, ANI precizează repetat următoarele:Spre deosebire de alți conducători ai instituțiilor de stat, conducerea Autorității a fost aleasă în rezultatul unui concurs public destul de riguros și a testului la poligraf, rezultatele cărora le putem face și publice.După mai bine de trei ani de activitate, când ANI a ieșit cu mai multe constatări și încălcări admise de unii subiecți ai declarării, aflați în funcții importante, instituția noastră a devenit o țintă pentru unii, împotriva căreia s-a pornit un val de atacuri și intimidări repetate. Din decembrie 2020, când Autoritatea a avizat negativ mai multe proiecte de legi, a început o serie de intimidări asupra inspectorilor de integritate, ulterior fiind îndreptate asupra conducerii Autorității.
Respingem cu fermitate aceste noi acuzații, și precizăm repetat că ANI este o instituție independentă care își îndeplinește misiunea și atribuțiile în strictă conformitate cu legea. Iar, mandatele conducerii vor fi duse până la final, deoarece și-au asumat niște angajamente importante în fața partenerilor externi și este de datoria acestora să nu dezamăgească încrederea și așteptările întregii societăți.“, se arată în reacția publicată pe pagina de facebook a ANI.

Amintim că socialiștii și-au reiterat poziția față de inițiativa legislativă ce prevede demiterea din funcții a șefilor celor mai importante instituții de stat. Potrivit deputatul Vasile Bolea, mâine în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri şi imunităţi va fi examinat proiectul Privind lustrația și curățarea statului de influența oligarhică” înregistrat în decembrie 2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.