Acasă Istorii din spatele culisei Dodon explică de ce nu i-a retras lui Plahotniuc Ordinul Republicii: ”Ceea...

Dodon explică de ce nu i-a retras lui Plahotniuc Ordinul Republicii: ”Ceea ce ați făcut, va fi atacat și lucrul ăsta automat se anulează”

0

Igor Dodon afirmă că nu i-a retras lui Vladimir Plahotniuc Ordinul Republicii pentru că legislația nu i-a permis acest lucru. Mai mult, acesta subliniază faptul că acțiunea Maiei Sandu va f atacată și se va anula automat.

„Orice decret poate fi retras doar în două cazuri. Atuci când retragerea a cerut instituția care a propus, asta a fost semnat de Filip. Dacă Filip își retrăgea cererea, se putea. 
În al doilea caz, când instanța decide că e vinovat pe anumite dosare. Ceea ce ați făcut, va fi atacat și lucrul ăsta automat se anulează”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale online.

Totodată, liderul PSRM consideră că Vladimir Plahotniuc nu atacă în instanță decretul prin care i-a fost retras Ordinul Republicii ca să-i facă PR președintelui Maia Sandu.

Precizăm că Maia Sandu i-a retras lui Plahotniuc Ordinul Republicii după ce s-a constatat că distincția i-a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

„Ordinul Republicii”, distincţia de stat supremă, care se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii, i-a fost decernat lui Plahotniuc printr-un ordin semnat de preşedintele Timofti în iulie 2014.

Fostul șef al PD s-a ales cu distincţia de stat supremă „pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.