Acasă Sport Anastasia Nichita încheie anul în rol de lider al clasamentului mondial

Anastasia Nichita încheie anul în rol de lider al clasamentului mondial

0

Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita va încheia acest an în rol de lider al clasamentului mondial în categoria de greutate de 59 de kilograme.

În topul publicat de federaţia internațională, ea a acumulat 64 de mii de puncte și a devansat-o pe poloneza Jowita Wrjezin, care a adunat 51 de mii 600 de puncte și pe norvegianca Grace Bullen, care a totalizat 45 de mii de puncte.

Pentru că și-a păstrat primul loc în top, Nichita și-a asigurat un premiu de 5 mii de dolari. În acest an, Anastasia Nichita a devenit campioană mondială și europeană și a câștigat turneul prestigios Yașar Dogu de la Istanbul. O altă luptătoare moldoveancă, Irina Rîngaci, va încheia anul 2022 pe locul secund în clasamentul categoriei de greutate de 68 de kilograme.

Ea a fost devansată doar de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Tamyra Mensa Stock. Rîngaci, care în acest an a cucerit medalia de bronz la Mondiale, aur la Europene și argint la un turneu în Italia, va încasa 3 mii de dolari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.