Acasă Justiţie Analist politic despre Procuratura condusă de Stoianoglo: ”A menajat partidul președintelui Igor...

Analist politic despre Procuratura condusă de Stoianoglo: ”A menajat partidul președintelui Igor Dodon, declinându-și responsabilitatea atunci când a trebuit să cerceteze…”

0

Analistul politic de la Institutul „Viitorul” Ion Tăbârță afirmă că până acum Procuratura Generală ar fi menajat partidul președintelui Igor Dodon, declinându-și responsabilitatea atunci când a trebuit să cerceteze presupusa finanțare ilegală din exterior a campaniei prezidențiale de acum patru ani sau vacanțele de lux ale familiei prezidențiale despre care a scris cu lux de amănunte presa de investigație.

De aceea, politologul dă mai puține șanse acestei investigații judiciare. Referitor la comisia de anchetă parlamentară, Ion Tăbârță spune că ar fi cu bătaie lungă și într-un context politic tumultos, când majoritatea parlamentară e la limită, s-ar putea adeveri pronosticurile lui Slusari ca peste o săptămână să se găsească cele 51 de voturi necesare pentru crearea unei comisii în legislativ.

Câte despre reacția șefului statului la acest scandal, Ion Tăbârță spune că a văzut un președinte preocupat mai curând de menținerea cotei de popularitate, astfel explicându-se turneele prin țară cu iz pronunțat de campanie electorală.

„A făcut două declarații, una după alta, care cumva s-au bat cap în cap cu: A fost acea partidă de șah și intenționat s-a făcut pentru a-l debarca pe Plahotniuc. Nu a fost credibil, mai degrabă sunt niște declarații pentru electoratul său, pentru a face ca să nu-l piardă. Nici nu-și face iluzii că el îi va putea convinge pe cei care sunt împotriva sa. Avem o guvernare care devine destul de nepopulară, pentru modul în care gestionează pandemia, modul inconsecvent și această lipsă de clarviziune în acțiunile sale, este clar că se răsfrânge negativ. De aceea el este în acest risc de a-și pierde bazinul lui electoral confortabil și de aici aceste mesaje anume pentru a-și menține acest electoral al său”.

timpul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.