Acasă Comunicate de presă Alte 10 teste COVID false și 2 acte contrafăcute, depistate la graniță

Alte 10 teste COVID false și 2 acte contrafăcute, depistate la graniță

0

O carte de identitate românească, un permis de conducere moldovenesc și 10 teste COVID-19 au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în timpul controlului de frontieră. Potrivit informațiilor, primul caz înregistrat a fost în punctul de trecere Criva, unde pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un locuitor din Rezina de 49 de ani.

Acționând în baza unor informații operative, polițiștii de frontieră au supus persoana verificărilor adiționale, iar drept rezultat a fost depistată o carte de identitate românească falsă. 

Ulterior, s-a stabilit că moldoveanul intenționa să ajungă în Polonia, iar pentru a-și atinge scopul urma să se legitimeze cu cartea de identitate eliberată de către autoritățile române. 

Fiind audiat, acesta a declarat că în anul 2019 se afla în Rusia la muncă, între timp soția acestuia prin intermediul unei firme din Chișinău i-a perfectat cartea de identitate contra sumei de 350 euro.

Un alt caz a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 6 aprilie, pe sensul de intrare în țară prin PTF Tudora, unde la un bărbat de 41 de ani din Anenii Noi a fost găsit un permis de conducere moldovenesc neveridic.

Conaționalul a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane terțe, însă despre cele depistate nu este în cunoștință de cauză. Motivul fiind necesitatea de a se angaja pe teritoriul Federației Ruse.

Alți 10 moldoveni sunt sunt documentați pentru prezentarea documentelor privind rezultatele negative a testelor COVID-19, care erau cu semne neclare și anume nu coincidea informația cu codul QR.

Cazurile au avut loc în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.