Acasă Politic Alegeri la Bălți: Contestația depusă de Arina Corșicova, respinsă de CEC

Alegeri la Bălți: Contestația depusă de Arina Corșicova, respinsă de CEC

0

Comisia Electorală Centrală a respins cererea de contestație depusă de Arina Corșicova, candidatul „independent” la funcția de primal la Bălți, care a fost scoasă din cursa electorală.

Pe 7 noiembrie, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți a decis scoaterea din cursa electorală a Arinei Corșicova, pentru că aceasta figurează în lista „colaboratorilor ruși” din R. Moldova, sancționați de autoritățile din Canada pe 17 octombrie, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md.

De asemenea, ea a fost scoasă din cursă pentru că ar fi folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate mai mult de 1%, raportat la plafonul mijloacelor ce pot fi transferate în contul fondului electoral sau cel destinat grupului de inițiativă.

În turul doi al alegerilor locale de la Bălți, pentru funcția de primar ar urma să lupte Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” care a obținut 22,69% din voturi și socialistul Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din voturi în primul tur de scrutin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.