Acasă Politic Alaiba îi amintește cu ironie lui Dodon că ultimatumul său a expirat

Alaiba îi amintește cu ironie lui Dodon că ultimatumul său a expirat

0

Socialistul Igor Dodon este provocat de parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, să întreprindă măsurile „mai hotărâte” promise pe 1 martie curent, atunci când i-a pus un ultimatum președintelui Maia Sandu – să o desemneze pe Mariana Durleșteanu în calitate de prim-ministru pe 9 martie.

9 martie. „Ultimatumul” a expirat”, a scris Alaiba pe Facebook.

Amintim că liderul socialiștilor, Igor Dodon,i-a pus un ultimatum Maiei Sandu, pentru a desemna candidatul la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară, în caz contrar „vor fi întreprinse măsuri mai hotărâte”.

„PSRM vrea un dialog constructiv cu președintele Maia Sandu, care trebuie să fie mediator în această situație. Îi cerem să iasă din izolare și să lase la o parte supărările. Până pe 9 martie, Maia Sandu trebuie să emită decretul privind desemnarea premierului propus de majoritatea parlamentară. 
Nu trebuie să aștepte finalul lunii martie. Până pe 23 martie Constituția nu se schimbă. Dacă până pe 23 martie nu se va face nimic, atunci intrăm într-un blocaj total. Președintele nu poate anula rolul Parlamentului și al partidelor politice”, a declarat Igor Dodon.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.