Acasă Social Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a fost confirmat un caz...

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a fost confirmat un caz pozitiv de rabie la o bovină în raionul Călărași

0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmat de către secţia virusologie, I.P. „Centrul Republican de Diagnostic Veterinar” un caz pozitiv de rabie la o bovină în raionul Călărași.

Cadavrul bovinei a fost nimicit prin ardere și rămășițele de la ardere au fost înhumate. Totodată, în localitatea afectată de rabie la animale au fost instituite măsuri de carantină pe o perioadă de două luni, timp în care urmează să fie întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală.

La fel, a fost demarată vaccinarea de urgență a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora. Controlul mișcării animalelor în interiorul țării. Animalele afectate nu se tratează.

provincial

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.