Acasă Social Peste 17.000 de moldoveni au obținut în 2021 brevete pentru muncă în...

Peste 17.000 de moldoveni au obținut în 2021 brevete pentru muncă în Rusia

0

Unui număr de peste 17 mii de cetăţeni ai Moldovei le-au fost eliberate brevete de muncă legală în Rusia. Datele sunt furnizate de ministerul afacerilor interne al Federaţiei Ruse.

Moldova a intrat în primele cinci ţări ai căror rezidenţi au obţinut brevete de activitate în Rusia, ocupând locul cinci după Uzbekistan (2,22 milioane de oameni), Tadjikistan (787 mii), Azerbaidjan (65 mii) şi Ucraina (37 mii).

În 2021, numărul de brevete de lucru emise pentru migranţii în Rusia aproape s-a dublat. În plus, numărul permiselor de muncă eliberate pentru cetăţenii străini a crescut.

În total, în 2021, ministerul rus al afacerilor interne a primit 1,67 milioane de cereri despre încheierea contractelor de muncă cu cetăţeni străini care lucrează în Rusia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.