Acasă Extern Africa de Sud a respins vaccinul rusesc Sputnik V: Care e motivul

Africa de Sud a respins vaccinul rusesc Sputnik V: Care e motivul

0

Africa de Sud a respins vaccinul rusesc Sputnik V. Țara a întâmpinat dificultăţi în a găsi suficiente doze de vaccin anti-COVID pentru populaţia sa de 59 de milioane de locuitori, din care puţin mai mult de un sfert a fost vaccinată până în prezent, transmite SafeNews.md cu referire la Realitatea.net.

„Utilizarea vaccinului Sputnik V în Africa de Sud, unde prevalenţa şi incidenţa HIV este ridicată, poate creşte riscul ca bărbaţii vaccinaţi să contracteze HIV”, a afirmat Agenţia Medicamentului din Africa de Sud într-un comunicat.

Ţara cea mai afectată de pandemie de pe continentul african, cu peste 2,9 milioane de cazuri de COVID-19 şi 88.600 de decese, Africa de Sud are cel mai mare număr de purtători de HIV din lume, potrivit Reuters.

În Africa de Sud populaţia este vaccinată anti-COVID cu serul de la Johnson & Johnson, precum şi cu vaccinul Pfizer/ BioNTech. De asemenea, a fost aprobat pentru utilizare vaccinul chinezesc Sinovac.

Vaccinul rusesc Sputnik V nu a primit încă undă verde din partea OMS, însă este administrat în cel puţin 45 de ţări.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.