Acasă Justiţie Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, înlăturat din funcție. Litvinenco:” De ce să-i...

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, înlăturat din funcție. Litvinenco:” De ce să-i scoți și pe puținii oameni onești din procuratură?”

0

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, ar fi fost înlăturat din funcție. Cel puțin asta susține deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Potrivit acestuia Varzar și-ar fi luat concediu pentru îngrijirea copilului, lăsând de înțeles că ar fi vorba de constrângeri.

Se vorbește că adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupţie, Eduard Varzar – un om corect și care a reușit să se mențină așa chiar și pe timpul regimului criminal al lui Plahotniuc – a fost înlăturat din funcție. Motivul formal al plecării – concediu pentru îngrijirea copilului. Dacă sincer, nu mai înțeleg nimic în ”politica de cadre” a procurorului general Stoianoglo – de ce să-i scoți și pe puținii oameni onești din procuratură? Și, din păcate, nu este primul caz de acest gen… a scris Litvinenco.

Portalul SafeNews.md a încercat să obțină o reacție din partea lui Varzar, acesta însă are telefonul deconectat.

Amintim că anterior, SafeNews.md a scris că Eduard Varzar ar fi somat să-și depună cererea de demisie din propria inițiativă, acest lucru fiind singura metodă legală de a-l destitui din funcție.
Așa cum acesta a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al PA, la 14 august 2017, pentru o perioadă de 5 ani, după ce a câștigat concursul.

Tot atunci sursele noastre au declarat că funția lui Varzar ar urma să fie înlocuită de procurorul Lilia Pacișina delagată la 19 iunie, curent, în cadrul Procuraturii Anticorupție, după ce cu o zi înainte, 18 iunie ar fi revenit în sistem.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.