Acasă Justiţie Reacția PG la flashmobul PAS care condamnă clasarea „dosarului culioc pentru Dodon”:...

Reacția PG la flashmobul PAS care condamnă clasarea „dosarului culioc pentru Dodon”: Nu poate fi luat în serios

0

Procuratura Generală susține că flashmobul de azi al Partidului Acțiune și Solidaritate nu poate fi luat în serios pentru că, în opinia instituției, formațiunile politice aleg această cale în lupta pentru relevanță politică. Într-un comunicat de presă al PG, reprezentanții instituției dau lecții celor care își exprimă „dezacordul cu soluțiile organelor judiciare”.

Atunci când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică acest lucru nu poate fi luat în serios.Pentru cei care pretind că întruchipează democrația autentică le explicăm că, dezacordul cu soluțiile organelor judiciare poate fi manifestat mai eficient, în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior și celui judiciar. Doar așa vor avea posibilitatea să-și prezinte argumentele și raționamentele logico-juridice care evident că, diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmob-uri, spun reprezentanții PG în comunicatul de presă. 

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat astăzi, 25 iunie, un flashmob în fața Procuraturii Generală, prin care și-au arătat nemulțumirea față de decizia Procuraturii de neîncepere a urmăririi penale pe cazul ”culiokul”.

Ieri, 24 iunie, Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul „culioc pentru Dodon” motivând că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. Într-un comunicat de presă al PA este menționat că a fost examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.