Acasă Justiţie CSP și-a exprimat acordul pentru detașarea lui Dumitru Obadă la CtEDO

CSP și-a exprimat acordul pentru detașarea lui Dumitru Obadă la CtEDO

0

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și-a exprimat acordul pentru detașarea procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, Dumitru Obadă, pentru un termen de patru ani, în vederea îndeplinirii funcției de agent guvernamental al R. Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Decizia a fost aprobată luni, 13 iunie, de către membrii CSP.

„CSP a hotărât: a exprima acordul pentru detașarea procurorului pentru un termen de patru ani în vederea îndeplinirii funcției de agent guvernamental. A propune procurorului general interimar detașarea din funcție a procurorului-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, Dumitru Obadă, în funcția de agent guvernamental. A transmite prezenta hotărâre Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru demararea procedurilor protocolare corespunzătoare”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Dumitru Obadă este procuror din anul 2012. La 29 aprilie 2021, Dumitru Obadă a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, pentru un mandat de cinci ani.

Potrivit declarației de avere și interese personale, în 2020 Dumitru Obadă a ridicat un salariu de 279.901 lei, adică puțin peste 23.000 de lei lunar. Tot aici, Obadă indică și un venit de 188.776 de lei din activitatea didactică, științifică și de creație, dar și venituri din alte surse legale de peste 283.000 de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.