Acasă Politic Proiect// Socialiștii lui Dodon încalcă decizia Curții Constituționale. Vor să interzică „secera...

Proiect// Socialiștii lui Dodon încalcă decizia Curții Constituționale. Vor să interzică „secera și ciocanul”

0

Deputații socialiști Vasile Bolea, Nichita Țurcan, Gaik Vartanean și Vitalii Evtodiev propun modificarea Legii cu privire la libertatea de exprimare prin interzicerea utilizării în scopuri politice a simbolurilor regimului comunist totalitar (secera și ciocanul și orice suport cu aceste simboluri).

Astfel, socialiștii propun ca legea sus-menționată să prevadă următoarele: „În condiţiile alin.(3) se interzice răspîndirea şi/sau utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste ori xenofobe, propagarea şi/sau utilizarea în scopuri politice a simbolurilor regimului comunist totalitar (secera şi ciocanul şi orice suport cu aceste simboluri), precum şi promovarea ideologiilor totalitare, fasciste, rasiste ori xenofobe şi/sau negarea Holocaustului, acţiuni care se sancţionează în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

Pentru a evita existența dublelor standarde se propune a fi introduse completările de rigoare și în Legea cu privire la libertatea de exprimare. Considerăm că, aprobarea Proiectului de lege nu va reprezenta o încălcare a dreptului la libertatea de expresie, deoarece aceasta nu poate fi garantată în cazul îndemnului, implicit sau explicit, la crimă, sau în cazul negaționismului Holocaustului”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Potrivit deputaților PSRM, acest proiect este „în strictă concordanță” cu mai multe acte adoptate la nivel internațional.

Ținem să menționăm că articolul la care fac referire deputații a fost declarat neconstituțional de către Înalta Curte încă acum 7 ani.

De precizat că „secera și ciocanul” este simbolul Partidului Comuniștilor din R.Moldova, din componența cărui cânda au făcut parte mai mulți actuali deputați socialiști, inclusiv Vasile Bolea, unul dintre autorii acestui proiect de lege.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.