Acasă Justiţie BREAKING NEWS// Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, plasat în arest la domiciliu

BREAKING NEWS// Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, plasat în arest la domiciliu

0

Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Curtea de Apel Chișinău, după ce avocatul acestuia a contestat decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, care i-a prelungit mandatul de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Informația a fost confirmată pentru SafeNews.md de către avocatul lui Statnîi, Sergiu Moraru.

De ce este învinuit ex-procurorul Roman Statnîi

Potrivit informațiilor, urmărirea penală a fot începută la data de 27 februarie curent. Acesta, dar și alte persoane cu funcție de demnitate publică, din cadrul procuraturii, sunt bănuiți că în perioada aprilie-august 2018, printr-o înțelegere prealabilă și de comun acord, ar fi extorcat și dobândit ilicit bunuri materiale în sumă de 1 800 000 euro, sub pretextul de a soluționa o cauză penală de învinuire a lui Kheyman Evgheny, reținut și învinuit de abuz în serviciu și delapidarea averii, pe dosarul ”Natur Bravo”.

Mai exact, fostului procuror, Roman Statnîi i se încriminează faptul că în perioada menționată mai sus, a fi organizat multiple întâlniri în biroul său de serviciu din cadrul PA, ale părții vătămate (Mukhmad Galaev) și învinuitului pe dosar(Kheyman Evgheny).

În cadrul acestor întâlniri, partea vătămată, pretinzând că acționează în calitatea de director în interesele SA ”Natur Bravo”, având scopul de profit atât în interesul său, cât și al grupului criminal organizat, l-ar fi indus în eroare pe învinuit cu privirea la suma prejudiciului cauzat și necesitatea restituirii acestuia. Prin urmare directorul întreprinderii i-ar fi oferit învinuitului telefonul mobil și laptopul persoanal, cu ajutorul cărora acesta ar fi dispus reprezentanților săi transferul bancar al sumelor bănești și înscrierea dreptului de proprietate pe imobilele familiei sale.

Mai multe detalii: Noi detalii în cazul reținerii ex-procurorului PA, Roman Statnîi. Victima are legătură cu dosarul finanțării PSRM din Bahamas

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.