Acasă Social Un grup de părinți ai studenților de la N.Testemițeanu o acuză pe...

Un grup de părinți ai studenților de la N.Testemițeanu o acuză pe ministra Sănătății de incompetență: În opinia noastră este o crimă

0

Un grup de părinți ai căror copii sunt studenți la USMF „Nicolae Testemițeanu” condamnă decizia ministrului Sănătății de a le trimite copii să lupte cu Covid-19 în spitalele din țară „sub pretextul stagiului de practică a anului universitar”. Aceștia o acuză pe Dumbrăveanu de incompetență și spun că șefa de la sănătate trebuie să răspundă pentru aceasta.

În petiția semnată de mai mulți părinți care a fost expediată la adresa redacției noastre semnatarii se adresează ministrei și spun că aceasta a luat decizia de a trimite copii nepregătiți în focarele cu COVID-19, expunându-i riscului atât pe ei, cât și părinții și buneii acestora: „în opinia noastră este o crimă, și anume DVS sunteți persoana vinovată care urmează să răspundă”.

„Studenții anului 2-3 de la USMF „Nicolae Testemițanu” nu sunt medici, ei sunt studenți la începutul studiilor, având în vedere durata studiilor.( 9 ani).Ei doar doresc să devină medici și să ajute oamenii. Nu vă bateți joc de acești copii și nu omorâți în ei dorința de a deveni medic. Copiii noștri nu au absolut nici o pregătire în lupta cu COVID-19. Ei pe parcursul a 2-3 ani de studii nu au avut nici o secundă de pregătire în acest domeniu, nici teoretică, și nici practică. Cum DVS ați putut lua așa o decizie să trimiteți niște copii nepregătiți în spitalele din țară, care în prezent luptă cu COVID-19 și sunt focare de infecție?”, este menționat în petiție.

Părinții o întreabă pe șefa de la sănătate cum a putut semna două documente și emise în aceiași zi în care în una este menționat că este restricționat învățământul universitar și post-universitar, inclusiv Nicolae Testemițeanu iar într-un alt document ordonă trimiterea forțată a studenților anului 2-3 de studii de la USMF în spitalele din țară începând cu data de 06.07.2020.

„Pe de o parte DVS restricționați procesul educațional, iar pe de altă parte contrar primei hotărâri tot DVS emiteți o altă hotărâre și trimiteți studenții la stagiul de practică ? Acțiunile DVS sunt lipsite total de logică. Spuneți ca jurist, (deoarece competența în medicină am văzut-o), aveți DVS dreptul de a ignora Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de sănătate publică menționată, și contrar acestei hotărâri să decideți unipersonal continuarea procesului educațional , și să trimiteți la stagiul de practică în perioada stării de urgență studenții, și să expuneți riscului niște copii nepregătiți, pe care DVS îi trimiteți în focarele cu COVID 19 din țară?”, este precizat în petiție. 

Părinți precizează că Dumbrăveanu ar trebui să ofere răspuns la asemenea întrebări organelor de drept în frunte cu Procuratura Generală, prin prisma prevederilor art.art.215 , 328 și 329 Cod Penal.

MS Petitie by Pavel Maftei on Scribd

DESCHIDE.MD

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.