Acasă Politic Maia Sandu îi răspunde lui Dodon: ”După ce a dat-o în bară...

Maia Sandu îi răspunde lui Dodon: ”După ce a dat-o în bară împreună cu guvernul lui, Igor Dodon ne cheamă la discuții. E o caricatură de președinte care ne costă, din păcate, prea scump”

0

Președinta PAS, Maia Sandu, spune că nu are ce discuta cu șeful statului, asta după ce Igor Dodon a lansat o invitație la discuție pentru patru formațiuni politice: Platforma Da, PAS, PSRM și PDM. Într-un mesaj postat pe Facebook, Sandu susține că Dodon este o caricatură de președinte car ne costă.

„După ce a dat-o în bară împreună cu guvernul lui, Igor Dodon ne cheamă la discuții. Nu avem ce discuta cu el. Dodon a avut ocazia să facă politică în ape curate împreună cu noi în guvernul precedent, dar se vede că așa e natura lui, se simte mai bine în ape tulburi, unde poate să corupă, să manipuleze și să mintă cu nerușinare fără să aibă nici cea mai mică mustrare de conștiință”, scrie Sandu.

Potrivit ei, situația cu pandemia a evoluat spre negativ, inclusiv din cauza lui Dodon, care nu a respectat regulile de protecție.

„Dacă un președinte de țară ar trebui să fie un exemplu pentru cetățeni, Igor Dodon este un antiexemplu. E o caricatură de președinte care ne costă, din păcate, prea scump. Și nu am în vedere doar cei 100 mii de lei pe care îi cheltuie zilnic pe propriile mofturi, ci și victimele nevinovate ale comportamentului său iresponsabil, nociv, periculos în această pandemie. Atitudinea lui arogantă și iresponsabilă este, în mare parte, motivul acestei catastrofe în care ne aflăm. Am fi avut cu totul alt parcurs al pandemiei dacă președintele țării nu făcea exact invers decât ceea ce trebuie – ieșind peste tot fără mască, atingând mâncare, copii, bătrâni, fără să păstreze distanța socială, utilizând în mod cinic imagini de copii cu nevoi speciale, expunându-i pericolului și neglijând orice regulă a bunului simț. Cât de tare trebuie să nu-ți pese, ca să mergi cu mașinile peste munca omului, peste semănăturile lui doar ca să dai, din punctul tău de vedere, bine la cadru?”, susține Sandu.

După plecarea Eufrosiniei Grețu din Partidul PD în grupul Pro Moldova, PDM și PSRM a rămas fără majoritatea parlamentară, mai exact cele două formațiuni au împreună 50 de deputați. Astfel, șeful statului a venit cu un mesaj prin care a invitat toate partidele „antiolgarhice”: PSRM, PDM, Platforma DA și PAS la discuții pentru a decide ce fac mai departe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.