Acasă Politic Grigoriu a mers la CNA. A oferit detalii despre acțiunile președintelui CSP...

Grigoriu a mers la CNA. A oferit detalii despre acțiunile președintelui CSP care ar bloca examinarea „ilegalităților” comise de Stoianoglo

0

Fostul deputat al Platformei DA, ex-președintele Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, a fost invitată la Centrul Național Anticorupție pentru a oferi detalii în cazul acțiunilor președintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, acuzată de depășirea atribuțiilor de serviciu în cazul refuzului examinării a unei sesizări privind acțiunile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care a dispus renunțarea la învinuire în privința controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Contactată de Deschide.MD, Inga Grigoriu a anunțat că în cadrul vizitei la CNA, ea a suplimentat sesizarea în legătura cu deciziile unilaterale adoptate de șefa CSP cu alte două sesizări ce descriu aceleași fapte.

Mai exact, Grigoriu a solicitat anterior investigarea lui Stoianoglo în cazul presupuselor afaceri în Ucraina ale lui Veaceslav Platon cu Țvetana Kurdova, soția procurorului general, dar și pentru posibila implicare a lui Stoianoglo în dosarul „Laundromat”. În ambele cazuri, Motuzoc a refuzat desemnarea a unui procuror pentru a investiga cazurile respective.

Amintim că Inga Grigoriu a depus anterior o sesizare în adresa Consiliului Superior al Procurorilor prin care a cerut desemnarea a unui procuror pentru examinarea „acțiunilor ilegale” ale Procurorului General Alexandr Stoianoglo în procesul de renunțare la învinuire în privința condamnatului Veaceslav Platon. Mai exact, fosta parlamentară susține că anume Stoianoglo a fost cel care a organizat și dirijat acțiunile procurorilor care, în cadrul ședinței de judecată, au renunțat la învinuirile aduse controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Angela Motuzoc a refuzat examinarea acestei sesizări, fapt pentru care a fost acuzată de depășirea atribuțiilor de serviciu și încălcarea prevederilor Legii cu privire la Procuratură.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.