Acasă Politic PDM vine cu precizări referitor la declarațiile privind negocierile cu opoziția în...

PDM vine cu precizări referitor la declarațiile privind negocierile cu opoziția în vederea formării unei majorități parlamentare

0

Partidul Democrat din Moldova neagă că ar purta negocieri cu formațiunile parlamentare de opoziție pentru a demite Guvernul Chicu și a forma o noua majoritate parlamentară.

Într-un comunicat remis presei, PDM menționează că:

”nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui guvern nou. Potrivit statutului PDM, orice decizie privind inițierea unor consultări sau constituirea unor alianțe poate fi luată de Biroul Executiv al partidului, Consiliul Politic Național al partidului sau Congres”, se spune în comunicatul citat.

Totodată PDM menționează că dacă și există discuții între membri ai PDM cu reprezentanții altor partide, acestea nu pot fi calificate drept “consultări pentru formarea unui nou Guvern”.

De asemenea democrații reamintesc că deputații tuturor fracțiunilor parlamentare s-au angajat în Parlament să nu voteze niciodată un guvern alături de traseiști.

Mai mult, Partidul Democrat din Moldova nu vede posibilitatea unui dialog cu echipa hoților de miliarde.

”nu vede nicio posibilitate de dialog cu echipa hoților de miliarde, reprezentate în Parlament de grupul Candu și grupul Șor, și regretă că anumite forțe politice sunt gata să discute cu aceste 2 grupări”, se mai spune în comunicatul citat.

Amintim că zilele trecute deputatul PAS, Igor Grosu și deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, au declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova, că săptămâna viitoare vor avea loc consultări între Partidul Democrat (PDM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (DA) în contextul configurării unei noi majorități parlamentare și formării unei eventuale garnituri guvernamentale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.