Acasă Politic Ordinul Republicii, retras de Sandu: Plahotniuc nu va ataca decretul

Ordinul Republicii, retras de Sandu: Plahotniuc nu va ataca decretul

0

Fostul lider al Partidului Democrat, anunțat în căutare internațională, Vlad Plahotniuc s-a răzgândit și nu va ataca în instanță ordinul emis de șefa statului Maia Sandu prin care i-a fost retras „Ordinul Republicii”. „După discuțiile purtate cu clientul meu vizavi de decretul emis astăzi de Maia Sandu dumnealui mi-a comunicat că nu dorește să conteste decretul dat, or dumnealui nu a ținut niciodată la ordinul pe care l-a primit.

El consideră că există probleme mult mai grave acum în țară care necesită rezolvate, decât primirea sau retrăgea unui ordin”, a spus Lucina Rogac, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

„Această acțiune este un joc politic menit să sustragă atenția opiniei publice de la adevăratele probleme cu care se confruntă la moment R. Moldova. Consider că acest decret este unul nefondat și ilegal, de aceea îl vom ataca în instanța de judecată”, a spus avocatul.

Joi, 18 februarie, președinta Maia Sandu i-a retras ex-preşedintelui PDM, Vladimir Plahotniuc, distincția „Ordinul Republicii”.

Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, distincția supremă a R. Moldova, în anul 2014, de către președintele Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvârșirea obiectivului major de politică externă al R. Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.