Acasă Politic Reniță îi răspunde lui Dodon, după ce l-a numit „conservă oligarhică”: E...

Reniță îi răspunde lui Dodon, după ce l-a numit „conservă oligarhică”: E în mare disperare după ce l-am deconspirat în acte de corupție

0

Deputatul Iurie Reniță vine cu o replică în adresa lui Igor Dodon, după ce șeful statului l-a numit pe parlamentar „conservă oligarhică”, scrie deschide.md

Mai exact, președintele a spus că, câțiva deputați din blocul ACUM ar fi controlați de ex-liderul PDM Vladimir Plahotniuc, vociferând numele lui Iurie Reniță. „Mai au vreo 3-4 mai „conserve oligarhice” în blocul ACUM, de alde Reniță și alții, care atunci când trebuie, Plahotniuc face „sliv” (n.r. scurgere de informație) printrînșii”, a spus Igor Dodon astăzi în cadrul pretinsei sale emisiuni „Președintele răspunde”.

În replică, deputatul Iurie Reniță susține că Igor Dodon recurge la asemenea declarații fiind disperat din cauza deschiderii de către Procuratura Anticorupție a dosarului penal, în baza imaginilor video în care Dodon primește o sacoșă de la Plahotniuc, în care se presupunea că ar fi bani. Astfel, acesta se teme că va trebui să răspundă în fața întregului popor.

Acest animal politic – de la Aristotel citire – este într-o mare disperare, mai ales după ce l-am deconspirat cum este implicat direct în acte de corupție. Vă mai aduceți aminte de „celebra” lui frază din secvența video – „iarăși umblați cu culioașili?”. Asta a făcut-o mereu și o face în continuare. Zvâcnirile „echilibrate” ale expertului „guleaiurilor” (n.r. petrecerilor) de la Condrița denotă o totală frică și teamă că va trebui să dea socoteala în fața legii și a cetățenilor. După prezentarea secvenței video cu „culiokul”, care a fost vizionată de peste 2,7 milioane de cetățeni de-ai noștri de acasă și din străinătate, ratingul lui Dodon e la pământ, de aceea acest imbecil politic recită același refren vechi și banal”, a comentat Iurie Reniță.

Parlamentarul subliniază că eșecurile continue ale lui Dodon, îl mențin într-o stare permanentă de disperare, fapt ce îl determină să folosească un „limbaj de bădăran și de birjar”. „Nici la nivelul unui „zvenievoi” (n.r. conducător) din perioada sovietică nu trage această conservă rusească de la Sadova, cuibărită temporar la Condrița, dar zilele lui acolo sunt numărate”, spune parlamentarul.

Reniță subliniază că opinia publică este deja informată despre acțiunile de trădare de patrie ale lui Dodon, despre actele de corupție întreprinse de acesta, iar locul său este stabilit deja de cetățeni – penitenciarul nr.13, și nimeni nu-l va mai putea salva, nici măcar Putin.

Dincolo de calitățile incontestabile de corupt și trădător de patrie, această „russkaya tushonka” (n.r. tocană rusească) a pierdut definitiv simțul realității. Nu-l mai ajută nici participarea lui cu cei 75 militari la parada de la Moscova, nici creditul rusesc ratat, nici culesul căpșunilor cu Kirkorov, nici politica lui externă „echilibrată”, nici Vladimir Vladimirovici Putin. Locul lui sigur este deja stabilit de către cetățenii noștri onești și cu demnitate – Penitenciarul nr. 13 îl v-a „îmbrățișa” cu mult drag, în aceeași celulă cu prietenul lui la cataramă – Plahotniuc, alături de Platon, Iaralov și alți corupți notorii de la noi. Nu-l mai ajută nici calitatea de „sliv” (n.r. scurgere de informații) al lui Putin în R.Moldova, cu atât mai mult nici Filip, nici Diacov sau alți admiratori și susținători politici de-ai lui”, a conchis deputatul.

Amintim că, pe 18 mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat un video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Ulterior, Procuratura Generală susținea că nu se poate autosesiza în baza imaginilor cu Dodon și Plahotniuc prezentate de deputatul Iurie Reniță și i-a solicitat deputatului să înainteze un denunț oficial, conformat cerințelor legale și să contribuie la investigarea acestuia.

Iurie Reniță a înaintat o adresare la PG, prin care a solicita să-i prezinte detaliat următoarele informații: – verificarea autenticității secvențelor video în calitate de noi probe de corupție cu implicarea înalților demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodo, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov; – coroborarea înregistrării video prezentate cu celelalte apărute anterior în spațiul public; – existența unor probe și motive suficiente pentru revizuirea hotărârii adoptate de Procuratura Anticorupție la 6 martie 2020 pe presupuse fapte de corupție și necesitatea deschiderii unei cauze penale.

Câteva zile în urmă, Iurie Reniță a anunțat că a primit o citație de la Procuratura Anticorupție și a avut o primă discuție, în calitate de martor, cu procurorul Victor Cazacu, care investighează cazul cu imaginile video în care Dodon primește o sacoșă de la Plahotniuc. În baza imaginilor a fost deschis un dosar penal.

Ca reacție la imaginile apărute, Dodon insista pe faptul că „Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere” și spunea că imaginile sunt trucate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.