Acasă Comunicate de presă Detalii despre perchezițiile de la Telenești, realizate de CNA

Detalii despre perchezițiile de la Telenești, realizate de CNA

0

Centrul Național Anticorupție a venit cu mai multe detalii despre perchezițiile făcute ieri, 18 iunie, la Telenești. Instituția anunță despre reținerea unui avocat care ar fi estorcat 2000 de euro de la un șofer, pentru a-l scăpa de dosar după ce a urcat penal la volan, însă evită să comunice și despre acțiunile interprinse la IP Telenești, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.

Cu referire la denunț, reprezentații CNA, anunță că avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești și procurorului din cadrul Procuraturii Telenești, care conduce urmărea penală în dosarul său și că i-ar putea determina pe funcționari să falsifice probele ce urmează a fi administrate, astfel fiind posibilă neatragerea la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

„Fiind documentat de CNA, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea  2000 de euro. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore”, se arată în comunicat.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență si corupere pasivă. Ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmarire și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențială implicare a altor funcționari în prezenta cauză.

Totodată, este de menționat că ofițerii CNA au descins ieri cu percheziții și în biroul șefului Secției Urmărire Penală a IP Telenești.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.