Acasă Comunicate de presă Schemă de corupție cu mașini străine: Ce le promitea un bărbat șoferilor

Schemă de corupție cu mașini străine: Ce le promitea un bărbat șoferilor

167
0
ads

Un bărbat din Glodeni a fost reţinut şi este cercetat de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA pentru trafic de influenţă, în cadrul a două cauze penale. Acesta ar fi promis denunțătorilor săi să-i ajute cu falsificarea unor date care i-ar ajuta să simplifice procesul de intrate şi ieşire din ţară a automobilelor.

Potrivit denunţătorilor, bănuitul i-a asigurat că ar putea convinge responsabilii să introducă în registrele de evidenţă a ieşirilor şi intrărilor mijloacelor de transport informaţii eronate cu privire la două automobile.

Pentru serviciul oferit acesta le-a cerut celor doi bărbați câte 520 de euro pentru fiecare caz.

Suspectul le-ar fi promis că informaţia despre maşinile, cu numere de înmatriculare lituaniene, introduse în Republica Moldova în anul 2018, va fi ştearsă din registru sau se va menţiona că automobilele au părăsit teritoriul ţării.

Asta deoarece, potrivit legii, maşinile cu numere de înmatriculare străine au dreptul să se afle pe teritoriul Republicii Moldova nu mai mult de 180 de zile.

Astăzi dimineaţa, în parcarea unui centru comercial din Bălţi, ofiţerii DGT Nord l-au reţinut pe bănuit şi l-au plasat în izolator pentru 72 de ore.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani de puşcărie sau amendă în mărime de la 100.000 la 150.000 lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here