Acasă Social Decis: Șoferii care participă la curse ilegale riscă amenzi de 75.000 de...

Decis: Șoferii care participă la curse ilegale riscă amenzi de 75.000 de lei

0

Șoferii care participă la curse ilegale riscă amenzi usturătoare. În acest sens, Guvernul a aprobat includerea unui nou articol în Codul Penal. Proiectul va fi transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.md.

Potrivit noii prevederi, șoferii care participă la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice riscă o amendă de până la 32.500 de lei, fie de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu sau fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

Iar cei care organizează curse ilegale ar urma să se aleagă fie cu o amendă de la 67.500 de lei până la 75.000 de lei, fie cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, fie cu până la doi ani de închisoare.

Menționăm că ieri, 18 mai a fost identificat și amendat primul participant de la cursele ilegale.

Amintim că imediat după accidentul produs pe 17 mai, Igor Dodon a anunţat că solicită Guvernului ca, în regim de urgenţă, să înăsprească măsurile de control al respectării regulilor de circulație rutieră și în special, al regimului de viteză.

Un taximetrist și pasagerul său au murit în urma accidentului groaznic din Capitală. Cel care a provocat accidentul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al poliţiei Chişinău.

Menționăm că conform unor surse, totul s-a întâmplat din cauza unui pariu în baza căruia cel care ajungea primul la punctul stabilit de cei doi câștiga 50 de euro.

Bloggerul Eugen Luchianiuc a făcut publice și imagini cu presupusa pasageră care era în momentul accidentului în automobilul de model Audi.

La fel, Eugen Luchianiuc a publicat imagini și numele șoferului ucigaș din Audi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.