Acasă Justiţie Dorel Musteață, revocat din funcția de membru în Consiliul INJ

Dorel Musteață, revocat din funcția de membru în Consiliul INJ

0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat cererea lui Dorel Musteață de a fi revocat din funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. Dorel Musteață cererea a fost depusă în ședința de astăzi a CSM și a fost acceptată cu 10 voturi pro. Asta după ce anterior CSM a fost sesizat despre incompatibilitatea lui Dorel Musteață de a ocupa funcția de membru al Consiliului Institului Național al Justiției și cea de membru al CSM. Sesizarea a fost depusă de Ghenadie Pavliuc, membru al Consiliului Institutului Național al Justiției și vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Mai mult, și Consiliul Institutului Național de Justiție a adoptat vineri o hotărâre în privința lui Dorel Musteață, prin care s-a solicitat revocarea acestuia din cadrul Consiliului INJ pe motivul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor. Totodată, a fost sesizată și Inspecția Judiciară în acest sens, transmite Bizlaw.

Dorel Musteață a fost desemnat membru al Consiliului INJ pentru un mandat de patru în anul 2019, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. 

În ședința de astăzi, CSM a anunțat concurs pentru a suplini funcția de membru în Consiliul, pentru a-l înlocui pe Dorel Musteață.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.