Acasă Istorii din spatele culisei PDM și PSRM au pus ochii pe Sîngerei. Consilier local: ”I-am dat...

PDM și PSRM au pus ochii pe Sîngerei. Consilier local: ”I-am dat de înţeles că nu există așa sumă pentru care m-aș vinde”

0

După jumătate de an de lupte și controverse, conducerea raionului Sîngerei ar putea fi preluată de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Asta după multiplele încercări de a demite actuala șefie a Consiliului raional, ultima tentativă eșuață a fost acum o zi, 28 mai. Președintele Administrației publice locale de nivelul II, Grigor Corcodel, spune că în spatele acestui joc murdar ar sta deputații PDM și PSRM.

În opinia lui Corcodel acest lucru se întâmplă după ce el  a decis, în luna martie, să părăsească rândurile Partidul Democrat, aliniindu-se formațiunii politice „Pro Moldova”.

Pe data de 5 martie avem o hotărârea Judecății Bălți despre faptul că sunt anulate deciziile de numirea mea în funcție a Conducerii raionului Sîngerei. Noi am atacat aceste decizii în Curtea de Apel Bălți. Atâta timp cât nu este o decizie finală a alegerii conducerii Sîngerei, nu poate altcineva să schime sau să anuleze această conducere. Este încălcare”, a spus președintele raionului Sîngerei, Grigore Corcodel.

Potrivit alesului raional, acum o săptămână în regiune s-au deplasat doi deputați PSRM și unul PDM.  Grigore Corcodel crede că  aleșii poporului Alexandr Nesterovschi (PSRM), Vlad Batrâncea (PSRM) și Alexandru Jizdan (PDM) ar fi pus la cale demiterea acestuia, prin coruprea consilierilor raionali.

 În ultima săptămână înainte de ședință, în raionul Sîngerei au venit mai mulți soli a Partidelor de Guvernare, a PD și a PSRM. Este vorba de domnul Batrîncea, Nisterovschi, de Jizdan, care au venit să intimideze unii consilieri, să le propună funcții, sume de bani.De la Orhei toate raioanele sunt ale „împăratului roșu”, a mai menționat alesul raional.

Consiliera raională Magdalena Petrov, declară că i-au fost propuse sume impunătoare de bani pentru a vota la Ședinața Consiliului Raional demiterea din funcție a  președintelui și vicepreședinților de raion.

M-a sunat o domnișoară, s-a prezentat ca Elena și mi-a spus că are de vorbit ceva personal cu mine. Ea a afirmat că vine cu bani, din partea socialiștilor. Ea mi-a spus că suma e impunătoare, și dacă sunt cointeresată, ea îmi numește suma. Mi-a numit suma de 2 mii, 3 mii, și într-un final suma de 5 mii de euro. I-am dat de înţeles că nu există așa sumă pentru care m-aș vinde, pentru că am careva principii”, a precizat consiliera raională, Magdalena Petrov.

Coordonatorul  mișcărilor din culise  la Consiliul raional Sângerei  ar fi reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei. De această părere este   vicepreședintele raionului, Ion Bîrsan. El a mai adăugat că Cernei este șantajat cu un dosar penal.

În timpul alegerilor, el a bătut-o pe șefa grădiniței din Pepeni și i s-a deschis dosar penal, iar ca acest dosar să nu ia foc, el îi bate din palme la fiecare pas comisarului și tuturor lingăilor care îl susțin.Nu l-am auzit pe Cernei cel patriot niciodată în șase luni de zile la ședințele consiliului să spună măcar un cuvânt de rău despre socialiști și un cuvânt bun în adresa celorlalte partide”, a adăugat vicepreședintele raionului Sîngerei, Ion Bîrsan.

Și ceilalți vicepreședinți spun că cele întâmplate ieri, la consiliul raional ar fi o răzbunare din partea PSRM pentru faptul că aceștia nu și-au arătat loialitatea față de Guvern.

Dar ei lupătă. Raionul Sîngerei este unul dintre cele cinci raioane, care nu au semnat declarația de susținere a Guvernului condus de Ion Chicu. Și pe ei asta îi doare. Unde ați văzut la nordul republicii să nu fie conducerea din partea socialiștilor, a spus vicepreședintele raionului Sîngerei, Iulian Erimei.

Este un show, un PR negru al unei persoane, care este Oleg Cernei. Conducerea nu este demisă, doar s-a abrogat decizia din 27 mai, când am fost noi numiți”,  a menționat vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutureanu.

Consilieri din opoziție au declarat că vor opune rezistență tuturor presiunilor și că nu le este frică de dosare penale fabricate peste noapte.

Domnul Cernei a depus o plângere pe mine inclusiv, că am perturbat liniștea și bunul mers al ședinței. Noi nu vom face coaliție cu PSRM, cu forțele antidemocratice, forțele antinaționale și anti europene”, consilierul raional, Ion Galus.

Deputatul Alexandr Jizdan a recunoscut că, recent a întreprins o vizită la Sîngerei. El susține însă că a discutat doar cu membrii Partidului Democrat din Moldova.

Este adevărat, eu am vizitat Sîngereiul, săptămâna trecută, în cadrul unei vizite de lucru. Nu am vorbit despre domnul Brașovschi, nici de domnul Corcodel. După ce a plecat domnul Brașovschi, este adevărat, l-am întrebat ce va face mai departe, va rămâne în PD sau va pleca. Există disciplină de partid, Sîngereiul nu a dat dovadă de disciplină de partid, este adevărat, a spus deputatul PDM în Parlamentul RM, Alexandru Jizdan.

 La ședința Consiliului Raional a fost prezent și deputatul socialiștilor, Alexandr Nesterovschi. Întrebat ce a făcut la Sîngerei, deputatul a declarat că a fost în ospeție.

Dacă sunt acuzații cu privire la mituire, sunt doar vorbe, trebuie de demonstrat acest fapt oficial, să prezinte probe în judecată. Se poate de spus multe, dar să demonstrezi este practic, imposibil, a precizat deputatul PSRM în parlamentul RM, Alexandr Nesterovschi.

În Consiliul raional Sîngerei sunt 33 de consilieri printre care 10 din partea PSRM și 6 de la PDM.

sursa: nordnews.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.