Acasă Social Restaurantele, cafenele și hoteluri, piețele din Chișinău și Bălți, centrele comerciale și...

Restaurantele, cafenele și hoteluri, piețele din Chișinău și Bălți, centrele comerciale și sălile de sport – vor fi redeschise de la 1 iunie

0

De la 1 iunie vor fi deschise întreprinderile din sectorul Horeca – restaurante, cafenele și hoteluri, piețele din Chișinău și Bălți, centrele comerciale, sălile de sport, va fi permisă circulația transportului internațional, a anunțat președintele Igor Dodon. El a prezentat unele statistici care ar arăta că viteza de răspândire a pandemiei ar fi scăzut, transmite radio chișinău.

Potrivit acestuia, după 1 iunie vor rămâne în vigoare doar interdicțiile pentru sistemul educațional – activitatea grădinițelor și întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane.

El a mai anunțat că a discutat cu premierul Ion Chicu posibilitatea acordării unei indemnizații unice de 700 de lei pensionarilor cu pensie mai mică de 3.000 de lei, susținânds că ar exista bani pentru aceasta, deși recent atenționa că guvernul nu va putea plăti pensii și salarii dacă va fi anulat împrumutul din partea Rusiei.

Igor Dodon a mai spus că anul 2020 va fi declarat „Anul medicilor”, deși 5 luni din acest an au trecut deja, iar salariile medicilor vor fi majorate de 2 ori, doar că acest lucru se va produce treptat.

El a mai vorbit și despre extinderea unor facilități pentru mediul de afaceri

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.