Acasă Politic Ion Chicu susține că protestul de astăzi al veteranilor din Piața Marii...

Ion Chicu susține că protestul de astăzi al veteranilor din Piața Marii Adunări Naționale ar fi ghidat de Renato Usatîi și Ilan Șor

0

Premierul Ion Chicu susține că protestul de astăzi al veteranilor din Piața Marii Adunări Naționale ar fi ghidat de Renato Usatîi și Ilan Șor. În același timp, cei prezenți în centrul capitalei spun că au ieșit repetat la proteste din cauza „aroganței” premierului, care nu a îndeplinit revendicările, așa cum a promis în martie curent.

„În pofida situației pandemice dificile în țară și în lume, unii politicieni iresponsabili organizează și îndeamnă veteranii să participe la proteste în masă. Bineînțeles că pe un Usatîi sau un Șor sănătatea sau viața veteranilor este ultimul lucru care-i interesează. Destabilizarea – acesta este visul lor azuriu”, a scris Chicu pe Facebook.

Premierul spune că până acum a participat la opt întruniri cu reprezentanții veteranilor.

„Ne-am asumat și niște angajamente clare, pe care le implementăm treptat. De la 1 ianuarie a fost majorată de trei ori indemnizația lunară achitată veteranilor. Am elaborat și aprobat în Guvern proiectul de lege de oferire a poliției de asigurare medicală gratuită pentru veteranii temporar fără loc de muncă. Proiectul va fi votat în Parlament după ce Legislativul revine la activitatea în regim normal. Au fost majorate alocațiile pentru văduve, dar și majorat esențial numărul de cazuri tratate în instituțiile medicale gen CREPOR.

În pofida pandemiei, în cadrul grupului de lucru comun cu veteranii au fost definitivate proiectele de acte normative (anexate) pentru instituirea Biroului pentru relații cu veteranii – structură guvernamentală coordonată direct de prim-ministru. Aceste proiecte după consultarea finală cu asociațiile veteranilor vor adoptate de Guvern, iar Biroul va începe activitatea pentru a asigura protejarea drepturilor veteranilor. Urmează ca veteranii să delege în acest birou reprezentanții lor. (…) Protestele politice nu au cum ușura viața veteranilor. O pun doar în pericol pentru interesele obscure a unor aventurieri politici”, a afirmat Ion Chicu.

De partea cealaltă, veteranii spun că „arogantul” Chicu nu și-a îndeplinit promisiunile. „Cerem demisia actualului Guvern. Ei nu mai sunt în stare să ne conducă pe noi, iar noi să fim conduși pe vechi. E o batjocură că ajutorul din România a fost întâlnit sub podul de la Telecentru. Și asta nu e politică, oameni buni”, a spus de la tribună un veteran.

De asemenea, cei prezenți în PMAN afirmă că bani pentru mașini de lux, 36 de milioane de lei pentru bugetul președintelui Igor Dodon sunt, dar pentru veterani nu. „Acum ei ne vorbesc de distanța socială, că trebuie să purtăm măști… Dar unde sunt măștile aduse? De ce celor cu panglica de colorado li s-a permis să fie prezenți în PMAN de 9 mai, iar în cazul nostru nu e bine? Demisia”, a adăugat revoltat protestatarul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.