Acasă Politic Afacerist în Germania, ales lider al Partidului Forţa Diasporei. Cine e

Afacerist în Germania, ales lider al Partidului Forţa Diasporei. Cine e

0

Partidul, fondat de fostul premier Iurie Leancă, și-a schimbat numele, iar modificarea a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice.

Formațiunea „care-şi oferă platforma tuturor celor din diasporă, ce doresc să-şi ajute ţara, valorificându-şi potenţialul şi în plan politic” și-a ales și președintele. În luna martie, preşedinte al Partidului „Forţa Diasporei” a devenit Nicolae Rapcea – un prosper om de afaceri stabilit în Germania, care a deschis sute de locuri de muncă și a angajat sute de moldoveni, transmite SafeNews.md cu referire la unimedia.info.

Nicolae Rapcea a plecat în Germania acum zece ani și a lucrat inițial în calitate de șofer de TIR. Doar că, în acea perioadă, nu a condus pur și simplu camioanele de zeci de tone, dar a văzut din interior ce mâncare de pește este această afacere, povestește el. Astfel, la puțin timp, alături de soția sa Carolina, au pornit afacerea de transport de mărfuri și de pasageri în Germania.

A întâmpinat multe greutăți, au urmat multe nopți nedormite, dar după zece ani de muncă a ajuns să conducă o companie care deține 260 de camioane și 15 autocare moderne de ultimă generație.

Actualmente, la compania sa din Germania, „VB Trans Logistik”, activează circa 300 de moldoveni, șoferi de calificare înaltă, care au grijă ca mărfurile și pasagerii să ajungă în maximă siguranță la destinație.

Deși Germania e țara care i-a oferit tot la ce putea visa, Nicolae Rapcea e convins că toţi moldovenii merită un trai mai bun, de aceea a decis să se implice în politică. Colegii săi spun că la Congresul din martie, când a fost ales preşedinte de partid, a menţionat în repetate rânduri că nu vine în politică pentru funcţii sau pentru bani, pentru că le are deja. Politica prezintă interes doar prin prisma instrumentariului pe care-l oferă pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor, spune Rapcea.

Nicolae Rapcea susţine că diaspora R. Moldova are un enorm potențial nevalorificat și că, dacă ar reveni acasă, ar revoluționa R. Moldova. De aceea, formaţiunea pe care o conduce va oferi platforma necesară tuturor celor din diasporă, dar şi din ţară, care vor dori să se implice pentru a schimba lucrurile în bine.

Prosperul om de afaceri mai spune că îşi va canaliza eforturile nu pe lupte politice interminabile, ci pe promovarea celor mai bune soluţii pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi. Potrivit spuselor sale, acum Moldova are nevoie mai mult ca oricând de manageri, cu experienţă în afaceri şi administrare, căci un nivel de trai prosper cetăţenilor îl pot asigura numai astfel de oameni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.