Acasă Social Încă 5 persoane au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul e tot mai...

Încă 5 persoane au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul e tot mai aproape de 200 de decese

0

Ministerul Sănătății anunță despre alte cinci decese provocate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Numărul total de decese a crescut la 190.

A decedat un bărbat de 38 ani, din mun. Bălți, fiind internat în stare gravă cu diagnoza pneumonie, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 12 mai.

Un bărbat de 79 de ani din Chișinău a murit la Spitalul clinic municipal „Arhanghel Mihail”, unde a fost transferat de la Centrul COVID-19 pe 5 mai. Avea cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, encefalopatie discirculatorie mixta, demență senilă.

A fost înregistrat un deces în raionul Ocnița. Este vorba despre o femeie de 55 de ani, internată în stare gravă la Institutul Oncologic pe 5 mai. Printre comorbidități: proces oncologic hematologic avansat cu asocierea infecției COVID-19.

A murit și un bărbat de 55 ani, din raionul Soroca. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 1 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență hepatică cu predominarea sindromului citolitic, colestatic, obezitate morbidă.

Un alt bărbat de 52 ani a murit în Slobozia. Suferea de diabet zaharat, cancer pulmonar, efecte post-tuberculoză.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5 406 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 703 sunt din Transnistria.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internați 95 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 269 – stare gravă (21 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 487 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alți 52 pacienți au fost externați. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 2 228.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1245 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 291, asistenţi medicali – 466, felceri – 65, paramedici – 1, farmacişti – 19, personal auxiliar – 403 persoane.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.