Acasă Justiţie Ministrul Justiției cere sancțiunea disciplinară pentru un judecător al Curții Constituționale

Ministrul Justiției cere sancțiunea disciplinară pentru un judecător al Curții Constituționale

0

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, cere inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale, Nicolae Roșca. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului cu puțin timp în urmă și urmează să fie dezbătut astăzi, scrie deschide.md.

Mai exact, Nagacevschi a declarat că Roșca și-a permis anumite declarații în cadrul ședinței Curții Constituționale când a fost examinat acordul de credit din partea Rusiei: „Noi nu am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat și nu vom muri nici după aceste 200 de milioane”, a fost declarația făcută de magistrat.

Afirmația făcută de dl N. Roșca este una inadmisibilă pentru statutul și funcția de judecător al Curții Constituționale, aducând atingere gravă imaginii Curții Constituționale și din considerentele menționate”, se menționează în Nota informativă a proiectului propus de Nagacevschi.

Știrea se actualizează!

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.