Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! CCM: Acordul de credit cu Rusia este neconstituțional

ULTIMA ORĂ! CCM: Acordul de credit cu Rusia este neconstituțional

1

Curtea Constituțională a admis cele trei sesizări ale deputaților opoziție și a declarat neconstituțional Acordul de împrumut cu Federația Rusă, hotărârea Guvernului privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, hotărârea Guvernului privind aprobarea ratificării Acordului și Legea de ratificare votată de Parlament. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Amintim că parlamentarii Pro-MoldovaPAS și PPDA au depus mai multe sesizări la Curtea Constituțională cu privire la acordul de credit de 200 milioane de euro din partea Federației Ruse. Potrivit reprezentanților opoziției, mai multe prevederi din document ar contravine Constituției și intereselor R.Moldova.

Semnarea și ratificarea acordului a stârnit comentarii aprinse în societate, dar și în rândul politicienilor, în special asupra unui articol din acord care prevede  că unele companii sau întreprinderi ar putea lua credite în băncile rusești și acestea ar putea fi garantate de Guvern.

Precizăm că deputații PSRM-PDM a ratificat acordul de credit la data de 23 aprilie, însă CCM a suspendat prevederile documentului până la examinarea în fond.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.