Acasă Istorii din spatele culisei Sediul PSRM din Bălți „s-a mutat” la FEE-Nord

Sediul PSRM din Bălți „s-a mutat” la FEE-Nord

0

După numirea socialistului Serghei Gramma în funcția de director general la întreprinderea de stat Furnizare Energie Electrică Nord (FEE-Nord), Diana  Nesterovschii (după soț, Cebanenco), sora deputatului PSRM, Alexandr Nesterovschii, a fost angajată la  FEE-Nord, în calitate de Șefa Secției Achiziții și Marketing. Asta s-a întâmplat la doar câteva luni după investirea în funcție a tânărului director, transmite SafeNews.md cu referire la nordnews.md.

Diana Nesterovscaia, sora lui Alexandr Nesterovschii

Diana Nesterovschi a fost avansată în funcție. Aterior, aceasta a ocupat o funcție la o subdiviziune a FEE-Nord.

Potrivit unor surse avizate din cadrul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova,  care au decis să se pocăiască, au mărturisit că FEE-Nord devine treptat sediul PSRM. Încă o dovadă este angajarea activistului PSRM din Bălți, Iurii Roșca, în calitate de șofer personal al lui Serghei Gramma.

De asemenea, Alexandr Nesterovschi își asigură rudele și apropiații cu funcții cheie în domeniul energetic. De exemplu, potențialul socru al deputatului, Valentin Eder, a fost numit șef la Biroul Comercial Glodeni FEE-Nord.

La acest subiect redacția NordNews.md va publica o investigație amplă. 

Deputatul grijuliu nu a uitat nici de fosta soție, Alina Nedelciuc,  pe care, prin intermediul cunoștințelor, ar fi angajat-o în calitate de șefa  Secției de Cadre, la întreprinderea de stat RED-Nord.

Fiind contactat telefonic de către reporterii NordNews, Alexandr Nesterovschii a refuzat să răspundă punctual la întrebări, mai mult, a declarat că-l sfătuiește pe Serghei Gramma să înainteze o cerere de chemare în judecată pe numele redacției.

Alexandr Nesterovschii, deputat în parlament

„Am scris ieri un comentariu pe facebook, sub articolul dumneavoastră. Din tot ceea ce ați scris, nimic nu este adevărat, și fotografia unei fete necunoscute și salariul este departe de adevăr și despre mașină nimic nu este corect. Ați scris o minciună totală. Referitor la materialul vostru, l-aș sfătui pe Serghei Gramma să înainteze o cerere de chemare în judecată pe numele vostru, pentru ca voi să vă cereți scuze pentru că răspândiți fake-news. Doar după ce ne vom clarifica cu știrea falsă pe care ați distribuit-o, noi vă vom răspunde la restul întrebărilor”, a spus deputatul Nesterovschii.

Ne-am propus să-l întrebăm pe domnul deputat și despre funcțiile obținute de membrii familiei sale, dar acesta a refuzat să ne răspundă.

Fiind contactat telefonic, Serghei Gramma a confirmat, că în cadrul FEE-Nord,  în primăvara anului 2020, a fost angajat Valentin Eder, la scurt timp a fost angajat și Roșca Iurii.

Serghei Gramma, directorul FEE-Nord

Da da, el (Valentin Eder – nota red.) este manager de vânzări în raionul Glodeni… Doamna Diana Nesterovschii, nu am așa angajat… Nu este clar de unde aveți toată această informație”, a spus Serghei Gramma.

Despre Roșca Iurii, Gramma a declarat următoarele: „El nu este reprezentantul PSRM, eu nu țin minte…Ce-l împiedică pe un om să facă parte dintr-un patid? Eu nu înțeleg unde este logica…Ca director, eu nu știu dacă el este reprezentantul Partidului Socialiștilor. El este angajat la FEE-Nord în calitate de șofer. ”

Ieri, jurnaliștii NordNews au publicat un maerial despre salariul și vacanțele luxoase ale directorului Societății pe Acțiuni Furnizare Energie Electrică Nord, Serghei Gramma, fapt ce a deranjat mai mulți membri PSRM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.