Acasă Justiţie CC a respins solicitarea lui Vasile Năstase, de a suspenda articolul cu...

CC a respins solicitarea lui Vasile Năstase, de a suspenda articolul cu privire la amenzile pentru nerespectarea regimului de carantină

0

Curtea Constituțională (CCM) a respins solicitarea de suspendare a articolului cu privire la aplicarea amenzilor pentru nerespectarea regimului de carantină, înaintată de deputatul Platformei DA Vasile Năstase, acum două zile.

Prin decizia de a respinge cererea de suspendare a articolului sus-menționat, înaintată de deputatul PPDA, membrii Curții spun că nu au atribuții de a se expune: „Curtea constată că, în conformitate cu prevederile articolelor 135 alin. (1) lit. a) din Constituție și 4 alin. (1) lit. a) din Legea cu privire la Curtea Constituţională, nu deține atribuția de a exercita controlul constituționalității actelor Comisiei pentru Situații Excepționale, prin urmare, nu poate decide în privința suspendării acțiunii acestora”, se menționează în decizia CCM.

Năstase cerea CCM-ul să se expună cu privire constituționalitatea prevederilor articolului 761 din Codul contravențional, a articolului 4 alin. (2) din Legea nr. 212 din 24 iunie 2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război și a pct. 4-11, 22-40 și 45 din Dispoziția nr. 4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.