Acasă Social Cine e producătorul anabolizantelor depistate în automobilul diplomatic

Cine e producătorul anabolizantelor depistate în automobilul diplomatic

1

În cadrul unei operațiuni speciale ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în comun cu angajații Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic), transmite SafeNews.md cu referire la mold-street.com.

Cazul a fost înregistrat pe 5 decembrie curent, la ieșire din țară prin postul vamal Palanca, se arată, într-un comunicat de presă publicat de SIS și Vamă.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a precizat că e vorba de un mijloc de transport cu numere diplomatice, arondat Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.

Totodată ministerul anunță că este cointeresat în clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, acordând deplina cooperare organelor competente.

Vama și SIS nu au precizat despre ce cantitate de anabolizante este vorba și nici valoarea mărfii, dar din imagini rezultă că erau cel puțin 10 cutii mari.

Din fototografiile publicate pe paginile SIS și Vamă rezultă că în lot erau anabolizante Boldenone, produse de Cygnus pharmaceutical, o companie fondată în 2017 în Bulgaria, dar care acum produce în India.

Pe portalul suplimente.md (ieri putea fi accesat, iar astăzi deja nu este funcțional), un flacon de Boldenone era comercializat cu 810 lei, iar din imaginile publicate de SIS și Vama rezultă că este vorba de sute și chiar mii de flacoane.

Un alt preparat anabolizant depistat în automobilul Ambasadei Moldovei din Rusia este chlorodehydromethyltestosterone. Din imagini nu este însă clar cine este producătorul, dar acest anabolizant este produs atât de Cygnus pharmaceutical, cât și de Balkan Pharmaceuticals din Moldova, sub marca Turanabol.

mold-street.com

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.