Acasă Politic VIDEO// Octavian Țîcu, despre Acordul de creditare cu Rusia: „Este o nouă...

VIDEO// Octavian Țîcu, despre Acordul de creditare cu Rusia: „Este o nouă modalitate de a finanța campania electorală a lui Igor Dodon”

0

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu consideră că Acordul de creditare din Federația Rusă care a fost ratificat de Guvern este o schemă de spălare de bani, decât un acord de împrumut interstatal. Parlamentarul este de părere că astfel președintele Igor Dodon „a găsit o nouă modalitate de a finanța campania electorală” din toamna acestui an. 

„Acordul este o capcană care urmărește compromiterea viitorului European al R. Moldova și sporirea dependenței de Federația Rusă. Toate aceste evoluții denotă mai curând o schemă de spălare de bani, decât un acord de împrumut interstatal. Am trecut experiența schemelor Bahamas în 2016 și acum găsim o nouă modalitate de a finanța campania electorală a lui Igor Dodon”,  a spus deputatul.

Țîcu spune că Acordul ar crea Republicii Moldova o criză economică majoră. Mai mult, alesul poporului afirmă că creditul din Federația Rusă „reprezintă o formă de expresie a razboiului hibrid”.

„Prin negocierea și acceptarea condițiilor impuse, guvernarea PSRM-PDM a trădat interesele naționale ale R. Moldova, care prevăd menținerea cursului de integrarea Europeană. Împrumutul întărește reperele de transnistrizare a R. Moldova și reprezintă o formă de expresie a razboiului hibrid pe care Federația Rusă îl poartă împotriva noatsră. R. Moldova va intra într-o criză economică majoră, după pandemie. Asumarea unei astfel de obligații este inacceptabilă… Guvernarea Dodon nu a utilizat totalitatea instrumentelor politice, economice și diplomatice pentru a acesa credite mai ieftine în occident. 

sursa: tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.