Acasă Politic Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului. Ion Chicu: ”E o eroare”

Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului. Ion Chicu: ”E o eroare”

0

Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia vor putea fi construite doar obiective sportive culturale. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament. Menționăm că și în anul 2019, au fost discuții în jurul eventualei vânzării a Stadionului Republican către Ambasada SUA. Procesul durează de mai mulți ani și, potrivit unor surse guvernamentale a fost netransparent.

La scurt timp după ce proiectul a fost aprobat de Parlament, prim-ministrul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook:

„Orice lege e lege. Dar consider că este o eroare să abrogi/modifici o lege, care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici. 
Această convingere a mea e valabilă pentru relațiile noastre cu toți partenerii strategici pe care îi are țara noastră. Cu SUA și alți parteneri strategici avem relații foarte bune și consider că decizia de astăzi a legislativului privind terenul de pe Tighina nu este una reușită. 
Executivul s-a ghidat pînă acum de legea încă în vigoare și au fost efectuate mai multe activități cu caracter tehnic în comun cu partea americană. ”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.