Acasă Politic Krasnoselski și Rudenko au discutat despre problema transnistreană

Krasnoselski și Rudenko au discutat despre problema transnistreană

0

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, şi liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, au discutat luni despre soluţionarea problemei transnistrene. Acest lucru a fost comunicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

„A avut loc un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală din procesul de soluţionare transnistreană, despre cum decurg lucrurilor în timp ce are loc implementarea măsurilor de consolidare a încrederii între Chişinău şi Tiraspol. A fost remarcat contraproductivitatea fiecărui pas unilateral, urmat de agravarea situaţiei umanitare din regiune şi care face să complice soluţionarea cuprinzătoare a problemei transnistrene”, este scris în mesaj.

Ministerul Afacerilor Externe notează, de asemenea, că „unele aspecte ale asistenţei multidimensionale şi asistenţei Transnistriei au fost luate separat în considerare”.

Serviciul de presă al liderului transnistrean a menţionat că „în timpul conversaţiei, interlocutorii au abordat o gamă largă de probleme din cadrul cooperării ruso-transnistrene şi al procesului de negociere dintre Transnistria şi Moldova.

Potrivit lui Krasnoselski, „se observă tendinţe alarmante în cadrul negocierilor, legate de degradarea ulterioară a dialogului şi de scăderea critică a dinamicii şi eficacităţii acestuia la toate nivelurile”.

Serviciul de presă a precizat că în cadrul întâlnirii din partea Rusiei au participat Vitali Tryapitsin, ambasadorul general, Alexei Polishchuk, directorul Departamentului II al ţărilor CSI, iar din partea transnistreană Vitali Ignatiev în calitate de negociator şef.

Krasnoselski a mers la Moscova miercurea trecută. A doua zi, la Moscova a zburat şi preşedintele partidului socialiştilor, Igor Dodon. Vineri, ei s-au întâlnit cu şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale, Dmitri Kozak. În cadrul şedinţelor a fost stabilită înţelegerea pentru a distribui Moldovei 180 de mii de doze de vaccin, dintre care 62 de mii vor fi trimise în Transnistria.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.