Acasă Politic PDM și grupul „Pro Moldova” nu vor susține inițiativele lui Dodon privind...

PDM și grupul „Pro Moldova” nu vor susține inițiativele lui Dodon privind SIS-ul, limba rusă și anularea „legii anti-propagandă”

0

Partidului Democrat din Moldova și Grupul parlamentar „Pro Moldova” anunță că nu vor susține proiectele de lege privind bugetele și cere socialiștilor să retragă proiectul privind scoaterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea președintelui. Totodată, cele două formațiuni au anunțat că nu vor susține nici proiectul privind oferirea unui statut special limbii ruse și anularea „legii anti-propagandă”, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Liderul PDM, Pavel Filip, i-a recomandat lui Dodon să nu calce pe aceeași greblă așa cum au făcut-o alții, în încercarea de a se menține la putere.

„PDM se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și care vor altfel de politică, corectă și transparentă. În acest context, PDM va susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației din țară și șmecheriilor puse la cale de unii actori politici. Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora. Învățați să acceptați înfrângerile. Memoria tuturor încă este proaspătă. Nu încercați să călcați pe greblă așa cum au făcut alții anterior, în încercarea de a se menține la putere cu orice preț”, a declarat Filip.

Totodată, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a menționat că agenda Parlamentului impusă de guvernarea lui Dodon nu se referă la problemele oamenilor și crează dispute în societate. Pro Moldova va solicita să fie scoase o bună parte dintre chestiunile ce figurează pe ordinea de zi a Parlamentului.

R. Moldova în acest an trece printr-o errioadă dificilă, criza pandemică are un impact asupra tuturor domeniilor. În timp ce cetăţenii noştri au sărăcit în acest an, când se confruntă cu atâtea probleme, această nouă majoritate parlamentară joacă pe altă agendă a ţării. Astăzi vedem că se intenţionează să se discute subiecte ce divizează societatea, să ridice probleme de geopolitică. Politica bugetar-fiscală aduce o nouă povară fiscală, ce nu a fost consultată cu fermierii, primăriile. Pe agenda Parlamentului se regăsesc subiecte geopolitice, se vrea să se anuleze acele măsuri anti-proagandă adoptate acum câţiva ani”, a declarat Andrian Candu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.