Acasă Politic DOC // Guvernul a modificat legea tutunului la cererea americanilor, europenilor și...

DOC // Guvernul a modificat legea tutunului la cererea americanilor, europenilor și românilor

0

Decizia Guvernului de a suspenda unele  prevederi din Legea tutunului a fost făcută la solicitarea Asociațiilor de business din SUA, UE și România. O demonstrează o scrisoare, care a fost expediată pe numele premierului Ion Chicu și a președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi. Documentul este semnat de către reprezentanții Asociației Businessului European, Asociației Investitorilor din România și Asociației Patronale „Camera de Comerț Americană din Moldova”.

Autorii documentului menționează că în data de 20 mai 2020, intră în vigoare unele prevederi legale cu privire la tutun, care vizează 9000 de agenți economici. Acești agenți au pregătit un set de măsuri, care urmau să fie întreprinse în perioada martie-mai. În special este vorba despre instalarea echipamentelor de vânzare speciale și adaptarea la noile condiții prevăzute de Lege. Pentru că în data de 17 martie a fost introdusă starea de urgență, acest lucru nu a fost posibil.

Astfel, reprezentații Asociațiilor de business au propus să fie extins termenul de implementare a acestor prevederi.

De menționat că Președintele de onoare al Asociației Businessului European este Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko. Totodată, Ambasadorul României, Daniel Ioniță, este președintele de onoare al Asociației Investitorilor din România. Ambasadorul SUA, Dereck Hogan, este președintele de onoare al Asociației Patronale „Camera de Comerț Americană din Moldova”.

Precizăm că Guvernul și-a asumat o listă de modificări la mai multe legi care vin să asigure bunăstarea economică a cetățenilor, dar și a oamenilor de afaceri. Potrivit prevederilor din Legea privind controlul tutunului, începând cu 20 mai 2020, urma să fie interzise țigările mentolate și expunerea vizibilă a produselor din tutun pe rafturile și vitrinele din magazine sau gherete. Însă, Guvernul a mutat implementarea prevăzută pentru anul 2021.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.